Wat is een telefonische vergadering?

Een teleconference is niets meer dan een telefoongesprek met meer dan twee deelnemers. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen dial-out and dial-in vergaderingen. NewTelco heeft voor u de Teleconference-gids gids samengesteld een rijke bron van informatie over telefonisch vergaderen.

Dial-in vergadering

Bij een dial-in vergadering bellen de deelnemers zelf in voor deelname aan de vergadering. Vaak biedt de conferencing provider lokale inbelnummers in diverse landen zodat de deelnemers niet internationaal hoeven te bellen. Konferenco is een goed voorbeeld van een Dial-in Telefonische vergaderdienst. Private Meeting is ook zo'n dienst. Maar die richt zich op telefonisch overleggen in de vrije tijd.

Dial-out vergadering

Bij een dial-out vergadering wordt de deelnemer wordt gebeld door de voorzitter of door de teleconference provicer. Een uitgebreide dienst zoals newConference biedt zowel wel Dial-in als Dial-out mogelijkheden. Deze dienst biedt zelfs Call-me, waarbij een deelnemer zichzelf kan laten terugbellen zodat deze geen telefoonkosten heeft.

Is een teleseminar hetzelfde als een telefonische vergadering?

Een teleseminar is een bijzondere vorm van een telefonische vergadering. Gewoonlijk is daarbij één spreker en veel luisteraars. Dit vereist specifieke tools voor de spreker, bijvoorbeeld om alle microfoons van de deelnemers ineens uit of aan te zetten zodat de deelnemers niet worden gehinderd door hinderlijke achtergrondgeluiden van de overige deelnemers. Een teleseminar kan worden uigebreid met web-gebaseerde mogelijkheden om een presentatie, desktop en webcam te delen. In dat geval spreekt men van een webinar. Alle hier genoemde mogelijkheden wordt geboden door Teminar.